Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - زندگی حضرت ام البنین (س)، سرشار از عشق و خدمت به ولایت و امامت بود؛ او بانویی است که علاوه بر فعالیت‌های معمول در منزل و وظایف مادری و همسری، در سنگر اجتماع نیز در دفاع از ارزش‌های اسلامی ذره‌ای کوتاهی نکرده و همواره در دفاع از حریم امامت پیش قدم بوده است.

زندگی حضرت ام البنین (س)

فاطمه یا ام‌البنین از قبیله بنی کلاب بود که بعد از شهادت حضرت زهرا (س)، با امام علی (ع) ازدواج کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته شده پس از گذشت مدتی از ازدواجشان، ام‌البنین به امام علی (ع) پیشنهاد کرد او را به نام اصلی‌اش که فاطمه بود صدا نزند، تا حسنین (ع) با شنیدن نام فاطمه به یاد مادرشان نیفتند. از این رو امام علی (ع) او را ام‌البنین [مادر پسران] نامید.

ایشان چهار پسر داشتند که بزرگترین آن‌ها عباس بن علی (ع) بود. عبدالله، جعفر و عثمان دیگر پسران او بودند. این چهار فرزند در واقعه عاشورا و در رکاب امام حسین (ع) جنگیدند و به شهادت رسیدند. ام البنین از پسران خود فقط یک نوه به نام عبیدالله داشت که فرزند حضرت عباس بوده است.

حضرت ام البنین (س) در مدینه بود و در واقعه کربلا حضور نداشت. زمانی که بشیر خبر شهادت فرزندانش را به او رساند، ام‌البنین (س) گفت: رگ قلبم را پاره کردى، بچه‌‏هایم و آنچه زیر آسمان است، فداى ابا عبدالله (ع). از حسین (ع) برایم بگو و ام البنین (س) بعد از واقعه عاشورا هر روز به قبرستان بقیع می‌رفت و مرثیه می‌خواند.

در اسناد تاریخی مطلب چندانی درباره تاریخ وفات ام البنین (س) وجود ندارد، اما معتبرترین تاریخی که مربوط به وفات ایشان است تاریخ ۱۳ جمادی الثانی سال ۶۴ هجری قمری را بیان کرده‌اند و ایشان را در قبرستان بقیع به خاک سپردند.

کتاب‌هایی که درباره حضرت ام‌البنین (س) نوشته شدند

درباره این بانو کتاب‌های بسیاری نوشته شده است؛ از جمله کتاب «افتخار مادری» که در حوزه کودک و نوجوان تحریر شده؛ کتاب ام ال‍ب‍ن‍ی‍ن (س) زی‍ب‍ات‍ری‍ن ال‍گ‍وی ن‍ام‍ادری، دختری برای همیشه، مادر فضیلت‌ها، ست‍اره درخ‍ش‍ان م‍دی‍ن‍ه و ... هم برای گروه سنی بزرگسال نوشته شده است.

توسل به حضرت ام البنین (س)

با این مقدمه، گفت‌وگوی ما با حجت الاسلام مهدی شهرباف درباره حضرت ام البنین و چگونگی توسل به ایشان را بخوانید:

حجت الاسلام و المسلمین مهدی شهرباف، درباره شیوه توسل به ائمه اطهار خصوصاً حضرت ام البنین (س) گفت: ما مسلمانان برای توسل طبق این آیه قرآن عمل می‌کنیم" وابتغوا الیهم وسیلتی " یعنی برای رسیدن به خدا دنبال وسیله باشید؛ وسیله می‌تواند هم‌سطح ما یا پایین‌تر یا بالاتر باشد. از لحاظ عقلی ما به‌دنبال آدم‌هایی هستیم که سطوح معنوی بالاتری نسبت‌ به ما دارند و آن‌ها را وسیله تقرب می‌کنیم؛ لذا حضرت ام‌البنین از لحاظ معنوی، چون بالاتر از ماست به این اعتبار ما وی را وسیله می‌کنیم.

فاطمه کلابیه، همسر حضرت علی (ع) به «ام‌البنین» مشهور و آرامگاه او در قبرستان بقیع مدینه است. به گفته این کارشناس مذهبی در باب زندگانی حضرت ام‌البنین (ع) سند‌های زیادی وجود ندارد.

ازدواج حضرت ام البنین با حضرت علی (ع)

این کارشناس مذهبی خوابی را از حضرت ام البنین (ع) درباره ازدواجش با حضرت علی (ع) نقل می‌کند که در کتاب «مولد عباس ابن علی نوشته محمد علی ناصری»  آمده است: در حالی که مادر ام البنین (ع)  مو‌های او را شانه می‌کرد خوابی را که شب گذشته دیده بود برای مادر تعریف می‌کرد و خواستار تعبیر آن بود؛ او گفت «خواب دیدم در باغ سرسبزی نشسته ام. نهر‌های روان و میوه‌های فراوان در آنجا وجود داشت. ماه و ستارگان می‌درخشیدند و به عظمت آفرینش و مخلوقات خدا فکر می‌کردم. در این افکار غرق بودم که ماه از آسمان فرود آمد و در دامن من قرار گرفت در حال تعجب و تحیر بودم که سه ستاره نورانی دیگر هم در دامنم دیدم. نور آن‌ها نیز مرا مبهوت کرده بود. هنوز در حیرت و تعجب بودم که هاتفی ندا داد و مرا با اسم خطاب کرد. صدایش را می‌شنیدم ولی او را نمی‌دیدم.»

در این کتاب نقل شده که هاتف به ام البنین (ع) گفته «فاطمه مژده باد تو را به سیادت و نورانیت. به ماه نورانی و سه ستاره درخشان پدرشان سید و سرور همه انسانهاست بعد از پیامبر گرامی و اینگونه در خبر آمده است.» پس از خواب بیدار شدم در حالی که می‌ترسیدم. مادرم! تاویل رؤیای من چیست؟!» مادر به دخترک  خود گفت: «دخترم رؤیای تو صادقه است. به زودی تو با مرد جلیل القدری که مجد و عظمت فراوانی دارد ازدواج می‌کنی و از او صاحب ۴ فرزند می‌شوی که اولین آن‌ها مثل ماه چهره اش درخشان است وسه تای دیگر چونان ستارگانند.»

حجت الاسلام و المسلمین شهرباف، دلیل ازدواج حضرت علی (ع) با حضرت ام البنین (ع) را نسب شناسی عقیل برادر حضرت علی (ع) دانست. قاعده‌ای میان عرب‌های آن زمان به نام نسب‌شناسی وجود داشته که اجداد فرد را تا چندین نسل از لحاظ ویژگی‌های اخلاقی نظیر شجاعت، قهرمانی و... بررسی می‌کنند و برای ازدواج نسب‌شناسی می‌کنند؛ قبیله حضرت ام‌البنین (ع) مشهور به شجاعت بوده است و برای آنکه فرزند شجاعی از او پدید بیاید، وی را انتخاب می‌کنند. فرق ابوالفضل (ع) و اباعبدالله‌الحسین (ع) در این است که ابوالفضل (ع) فرزند رسول خدا (ص) محسوب می‌شود و برای همین باید کسی می‌آمد که مدافع فرزند رسول خدا (ع) باشد و آن حضرت ابوالفضل (ع) است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ام البنین وفات ام البنین حضرت ام البنین حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۶۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه با بیان لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری گفت: تسهیلات ویژه‌ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی‌اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌ها و مسئولان انجام شود.

به گزارش ایسنا، له نفل از «راهبرد معاصر»؛ سی ام اردیبهشت سال ۱۳۹۳ و طبق بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی جمعیت را به رؤسای قوای سه گانه و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. با ابلاغ این ۱۴ بند، دستگاه های مختلف موظف به بکارگیری سیاست ها در تدوین برنامه ششم توسعه و اجرای آن شده اند تا چشم انداز رشد جمعیت کشور به همراه کیفیت و سلامت جامعه تضمین شود.

ایشان در سال ۱۴۰۱ در پیامی با تشکر از فعالان دلسوز حوزه جمعیت، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و چاره‌جویی برای نجات کشور از آینده‌ هولناک پیری جمعیت را سیاستی حیاتی و از ضروری‌ترین فرائض دانستند و تأکید فرمودند: این سیاستی حیاتی برای آینده‌ بلندمدت کشور عزیز ماست. کاوش‌های صادقانه‌ علمی نشان داده است این سیاست را می‌توان با پرهیز از همه‌ آسیب‌های محتمل یا موهوم پیش برد و آینده‌ کشور را از آن بهره‌مند ساخت. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیگر فرمایشات خود تصریح کردند: غربی‌ها با افزایش عدد مسلمان‌ها مخالفند، با افزایش عدد ملتی که جوان‌هایش می‌توانند در عرصه ظاهر بشوند و کشور را به اوج برسانند، معلوم است مخالفند. ما نباید کار را به‌گونه‌ای پیش ببریم که مقصود آن‌ها عملی بشود؛ باید به‌گونه‌ای حرکت کنید که مقاصد اسلامی حفظ شود.

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه درباره لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای افزایش و جوان سازی جمعیت کشور که یکی از مهم ترین تکالیف مشخص شده از سوی آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، مقام معظم رهبری بر دوش مسئولان است، به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: در مقطعی شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اثر بالایی در اذهان عمومی گذاشت و اکنون با توجه به اقتضائات و به صدا درآمدن زنگ خطر پیری جمعیت، باید شعار مناسبی جایگزین شود. 

وی شعار «فرزند بیشتر، زندگی شادتر» را به عنوان جایگزین «فرزند کمتر، زندگی بهتر» مطرح کرد و افزود: ضرورت دارد با پیوست های رسانه ای، تبلیغاتی و اجتماعی در راستای نهادینه سازی فرزندآوری در جامعه اقدام کرد. باید با اهتمام و جدیت ویژه ای وارد عمل شد و اهداف مدنظر جوانی جمعیت را در قالب قرارگاهی با سرعت بیشتر دنبال کرد.

کارشناس رسانه با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری، عنوان کرد: باید ساختارهای فکری جامعه بر مبنای «فرزند بیشتر، زندگی بهتر» و ترویج و ترسیم مزایای زندگی در خانواده های پرجمعیت تغییر یابد. در کنار بسترسازی فرهنگی باید تدابیر لازم برای حمایت های اقتصادی از خانواده های دارای چند فرزند در دستور کار قرار گیرد و روند اجرای مصوبات و قوانین حمایتی نظارت و ارزیابی شود

ممبینی گفت: در دولت سیزدهم تسهیلات ویژه ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع رسانی از سوی رسانه ها و مسئولان انجام شود. 

وی تأکید کرد: وزارت ورزش و جوانان در تعامل با بانک مرکزی و نهادهای ذی‌ربط با توجه به اهمیت موضوع نسبت به هماهنگی و صدور مجوز اعطای تسهیلات برای ازدواج و فرزندآوری اقدام کرده است. تسهیل اخذ وام برای تأمین مسکن جوانان نیز طی ابلاغ به بانک ها انجام شده است. 

کارشناس رسانه با بیان اینکه برنامه ریزی برای ازدواج آسان جوانان دغدغه مهمی به شمار می رود و باید متولیان امر و خیرین نسبت به اطلاع رسانی از بسته های تشویقی و حمایتی اقدام کنند، عنوان کرد: به نظر می آید باید در قالب طرحی، مدیران دستگاه ها به دیدار خانواده های دارای فرزندان چندقلو بروند و با تبلیغات رسانه‌ای لزوم حمایت های لازم از آنها به جامعه منتقل شود. 

ممبینی گفت: ضرورت دارد با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان در قالب طرح، مقاله، پایان نامه و... در زمینه حمایت از جوانی جمعیت کمک گرفت و حتی در ابعاد ملی طرح هایی با قابلیت اجرا ارائه کرد. 

وی افزود: طرح‌هایی همچون راه اندازی مهدهای کودک در دستگاه های مختلف با هدف ایجاد آرامش خاطر برای مادران شاغل در راستای ارائه خدمات مطلوب به مردم باید مدنظر قرار گیرد. در این رابطه شهرداری ها می توانند با امکانات خود نسبت به راه اندازی مهدهای کودک اقدام و دستگاه های اجرایی طبق قانون مکان مورد نظر را پیش بینی یا هزینه های مصوب را تقبل کنند.

کارشناس رسانه با بیان نقش سایر ارگان ها در این زمینه تأکید کرد: در قانون وظایف بانک ها و مصوبات حمایتی مشخص است، از این رو بانک های دولتی و خصوصی باید پویاتر باشند و در راستای تسهیل مسیر اخذ تسهیلات همراه تر عمل کنند. سخت گیری های بی مورد بانک ها تمرد از قانون است و برخورد جدی قانونی را به وسیله مراجع ذی صلاح می طلبد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • فیلم| وداع مادر شهید «جلال اعتماد» با فرزند شهیدش
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • آسمانی شدن مادر شهید آسوده در دزفول
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری